Google atacă piaţa telefoniei cu apeluri gratis spre SUA

Serviciul Gmail, deţinut de Google, a lansat ieri un serviciu de telefonie prin internet care va concura cu gigantul Skype. „Cel puţin” până la sfârşitul acestui an, apelurile către telefoanele fixe din SUA sau Canada vor fi gratuite.

Google oferea deja servicii de voce şi videochat între computerele utilizatorilor, care sunt gratuite. De asemenea, Google oferea şi apeluri gratuite către liniile fixe, însă doar pentru utilizatorii din SUA. Acum, serviciul este disponibil pentru toţi utilizatorii Gmail, publică România liberă.

Ce oferă concurenţa

Oferta de ieri încearcă să lase în umbră concurentul Skype, care percepe tarife oricum mici pentru cele două destinaţii: 2,4 cenţi pe minut. Gmail va avea tarife mai mici decât Skype şi pentru apelurile către România: 9 cenţi pe minut pe fix, respectiv 21 de cenţi pe minut pe mobil.

Serviciul de apeluri telefonice al Skype are tarife de 14,3 cenţi pe minut pentru apelurile către România, 11,4 cenţi pe minut pentru cele către linii din Bucureşti, respectiv 33,5 cenţi pe minut către reţelele mobile româneşti. Tarifele Skype cuprind TVA, în timp ce pentru cele practicate de Google nu se specifică dacă taxa este inclusă sau nu.

Cum se plăteşte

Toate tarifele sunt prezentate în monedă americană, iar facturile pot fi achitate online, cu cardul sau prin conturi online, cum ar fi cele PayPal sau Moneybookers. Utilizatorii Gmail pot accesa opţiunea „Call Phone” imediat ce s-au conectat la căsuţa de poştă electronică, fiind apoi rugaţi să introducă numărul pe care doresc să-l apeleze, cu prefix de ţară.

Cu excepţia Skype, care domină piaţa de profil, alte câteva zeci de companii mici oferă deja servicii de telefonie prin internet către reţele clasice, care includ gratuităţi către unele destinaţii sau în anumite perioade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata