Google plăteşte 4,5 miliarde de dolari pentru o participaţie

4,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie de 7,7% în subsidiara digitală a companiei Reliance Industries din India, pe care va plătii Google, deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, transmite Reuters.

Miliardarul Mukesh Ambani, preşedintele conglomeratului Reliance, a anunţat că  investitorii s-au angajat în ultimele luni la o investiţie totală de 20,22 miliarde de dolari, cu investiţia Google.

platforma digitală Jio Platforms evaluată la 58,01 miliarde de dolari, se datorează investiţiei Google, se arată într-un comunicat al companiei.

Jio Platforms, cel mai mare operator de telefonie mobilă din India, cu peste 387 milioane de utilizatori, deţine aplicaţii de muzică şi filme dar operaţiunile sale de bază sunt în domeniul telecomunicaţiilor – prin Jio Infocomm.

De altfel, anunţul tranzacţiei dintre Reliance-Google vine după ce marţi Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a anunţat că firma va investi în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci – şapte ani.

Şi diviziile de investiţii ale producătorilor de chipuri Qualcomm şi Intel Corp au achiziţionat luna aceasta participaţii în Jio Platforms.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata