Gorj: Agresorul de la Nana, condamnat la închisoare pentru complicitate la delapidare

Bărbatul care a agresat o bătrână în localitatea Nana, Ștefan Fileață, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu la patru ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de complicitate la delapidare într-un dosar de furt de fier vechi de la o subunitate aparținând Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit deciziei afișată pe site-ul instanței de judecată, o pedeapsă anterioară de trei ani de închisoare cu suspendare primită de Ștefan Fileață de la Judecătoria Oltenița a fost revocată și cumulată cu cea primită de la magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu, acesta urmând să execute patru ani de închisoare cu executare. Totodată, judecătorii au menținut măsura arestului preventiv asupra lui Fileață.

Ștefan Fileață este cercetat pentru complicitate la infracțiunea de delapidare în cazul unui furt de 41 de tone de deșeuri feroase din perimetrul unei cariere miniere din orașul Rovinari, faptă comisă în luna ianuarie a acestui an. Alături de el, în dosar mai sunt anchetați alți doi inculpați, Marian Vătuiu și Dan Liviu Popescu, angajați ai CE Oltenia. În cazul celor doi, magistrații au luat decizia aplicării pedepsei de doi ani de închisoare cu suspendare, ei fiind în prezent sub control judiciar. Decizia pronunțată de Judecătoria Târgu-Jiu nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Gorj în termen de zece zile.

Cei trei inculpați trebuie să plătească și despăgubiri către Complexul Energetic Oltenia în sumă de 36.447,84 lei.

Pe 7 mai, în timpul vizitei făcute de Elena Udrea în parcul din comuna Nana, în campania electorală a Partidului Mișcarea Populară (PMP), un bărbat a îmbrâncit o femeie de 62 de ani, cel acuzat de această faptă fiind Ștefan Fileață. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata