Gorj: Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi înlăturat după ce a obţinut aviz negativ de la Ministerul Culturii

Autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu au făcut public faptul că bustul regizorului Sergiu Nicolaescu, amplasat în centrul oraşului, a primit aviz negativ din partea Ministerului Culturii, lucru care va duce la înlăturarea operei din locul unde este acum amplasată.

Primarul Florin Cârciumaru a declarat că în perioada următoare se va lua legătura cu membrii familiei regizorului pentru demararea procedurilor de înlăturare a bustului.

„Am aflat de la Ministerul Culturii că bustul a primit aviz negativ. Trebuie să fie luat de acolo. Vom lua legătura cu familia lui Sergiu Nicolaescu pentru a face demersurile necesare în acest sens. Vor putea să vină cu alt bust, iar dacă nu o vor face, se va ocupa primăria de acest lucru. Sergiu Nicolaescu merită o statuie în oraşul în care s-a născut, mai ales că şi cinematograful de aici îi poartă numele”, a afirmat Cârciumaru.

Pe 6 decembrie 2013 a avut loc dezvelirea bustului lui Sergiu Nicolaescu, la un an după ce acesta a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. Încă de la inaugurarea statuii au apărut numeroase discuţii privind asemănarea bustului cu originalul, fapt care a dus în final la obţinerea avizului negativ din partea Ministerului Culturii.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Rodion Gheorghiţă şi comandat de către Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. eugen spune

    Un bust in prezent si in viitor pentru un om care apartine trecutului? Cand va avea si ceausescu, si iliescu, atuni poate sa aiba si el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata