Gorj: Poarta Sărutului, iluminată în violet cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului Pancreatic

Poarta Sărutului va fi iluminată în culoarea violet cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului Pancreatic, pe 13 noiembrie, demersul aparținând Asociației de Oncologie „Sfânta Ana”, a declarat luni, într-o conferință de presă, președintele acesteia, Bogdana Costoiu.

Potrivit sursei citate, acțiunea vine ca urmare a includerii Asociației ‘Sfânta Ana’ în cadrul European Cancer Patient Coalition (ECPC), organizație care are sediul la Bruxelles și care se ocupă cu promovarea de proiecte în Parlamentul European pentru a crește numărul modalităților prin care pacienții de cancer sunt diagnosticați, tratați, luptând pentru ca bolnavii de cancer să beneficieze de tratamente inovative și să le crească speranța de viață.

„Cu ajutorul Primăriei Târgu-Jiu, am ales să iluminăm Poarta Sărutului. În același timp, la nivel mondial, vor mai fi iluminate în violet Primăria din Londra, clădirea Parlamentului European, Cascada Niagara, Gloucester Cathedral și Trafalgar Square din Marea Britanie.

La noi, joi seară, va fi o adevărată ceremonie, vor fi arborate steagurile UE și ale României, vom avea un bolnav sau cineva din familia unui bolnav de cancer pancreatic care va aprinde luminile și Poarta Sărutului va fi iluminată în violet.

Vorbim de un iluminat arhitectural, cu o lumină accentuată, iar specialiștii de la Primăria Târgu-Jiu ne vor ajuta în acest domeniu pentru a ne reprezenta cu cinste la nivel european și mondial. Vom aduce și o firmă din Cluj care se va ocupa cu realizarea unui joc impresionant de lumini”, a spus Bogdana Costoiu.

Ea a mai menționat că evenimentul va fi mediatizat prin câteva mii de flyere care vor fi tipărite cu ajutorul reprezentanților Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Potrivit șefului secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Mariana Găvănescu, cancerul pancreatic se află pe locul trei ca și număr de cazuri noi, medicii descoperind cinci noi bolnavi lunar. Ca și gravitate, această afecțiune se află pe locul întâi în rândul tumorilor maligne. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata