Gorj: Profesoară acuzată de comportament abuziv după ce a lovit un elev, cu un telefon

O profesoară de la Școala Gimnazială Bengești-Ciocadia, județul Gorj,este acuzată de comportament abuziv după ce a lovit un elev în vârstă de 11 ani, cu un telefon mobil.Femeia a fost concediată anul trecut pentru că umbla cu un ciocan în geantă,însă instanța a decis că se poate întoarce la catedră.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a deschis o anchetă după ce o profesoară de limba română, de la școala gimnazială din Bengești-Ciocadia, ar fi lovit un elev cu telefonul mobil, în piept. Părinții copilului de 11 ani, elev în clasa a V-a, au sesizat Poliția.

Incidentul care a avut loc în urmă cu câteva zile nu a fost făcut public până acum.

„La data de 26 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 1 Bengești are un comportament neadecvat față de elevi. Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci a reieșit faptul că o profesoară din cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 1 Bengești, la un moment dat, pe motiv că elevii nu sunt atenți la curs, a început să țipe la aceștia și ar fi exercitat acte de violență asupra unui elev de 11 ani, din localitatea Bengești-Ciocadia. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii de purtare abuzivă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj vor face o anchetă internă.

„Există o verificare care se face de către inspectorul de sector, împreună cu un alt coleg. Aștept raportul domnului inspector, s-a discutat și cu doamna, și cu colegii, aștept raportul domnului inspector. Așteptăm să termine Poliția cercetările, vedem ce se întâmplă. Întâi școala va demara anchetă internă, Comisia de Disciplină, noi luăm act de documentele trimise de școală. Domnul director așteaptă să vadă ce se întâmplă cu ancheta la Poliție. A fost concediată anul trecut de către domnul director, de către Consiliul de Administrație și a câștigat procesul, trebuie să i se dea și banii din urmă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

În urmă cu un an, profesoara a fost dată afară din școală, după ce a fost filmată de elevi în timp ce cânta la ore și purtând în geantă un ciocan.

După ce i s-a desfăcut contractul de muncă, ea a dat în judecată şcoala şi a câştigat procesul, revenind la catedră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata