Gorj: Transalpina rămâne în continuare închisă

Drumul Național DN 67 C Transalpina, care face legătura în localitatea Novaci din județul Gorj și orașul Sebeș din județul Alba, rămâne în continuare închis, luni după-amiază, în zonă, fiind înregistrate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor, temperatura în zonă este foarte scăzută pentru această perioadă, iar pe carosabil este zăpadă tocată.

„Am făcut o revizie pe DN 67 C, am reușit să urcăm cu un autoturism de teren până aproape de Vârful Păpușa și, la această oră, între kilometri 40-43 este loviță și ninsoare, temperatura este între zero grade și un grad, deja pe această porțiune de drum este zăpadă tocată.

Pericolul este foarte mare, drumul rămâne în continuare închis, sunt căderi de pietre, este zăpadă, de la kilometrul 36 până la aproape kilometrul 50, drumul este impracticabil. Atenționăm conducătorii auto să nu se aventureze, să nu încerce să forțeze trecerea de parapeții cu care noi am blocat drumul, pentru că riscurile sunt foarte mari. Nu putem să acționăm, pentru că zăpada de pe versanți vine în drum cu tot cu anrocamente și blochează din nou drumul”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Ion Tudor.

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă după data de 15 iunie. În anumite zone, stratul de zăpadă atinge și doi metri, iar intervenția drumarilor este imposibilă în acest moment.

„Drumul rămâne în continuare închis până când condițiile meteo vor permite să vedem ce se va putea face, dar atenție, este un drum cu regim de șantier. Sunt porțiuni unde e blocată aproape toată calea, iar zăpada are de la zece centimetri până la doi metri. Sperăm ca într-o săptămână să se facă vreme bună și să se topească de pe versanți zăpada, care riscă să ajungă în continuare în drum cu tot cu anrocamente”, a mai spus Ion Tudor.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata