Gradul de încadrare cu personal la ITPF Giurgiu

Adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor Adrian Popescu, a declarat vineri, la Giurgiu, că gradul de încadrare cu personal de 93% la nivelul ITPF Giurgiu arată că se recuperează ceea s-a stricat cu ani în urmă când ITPF Giurgiu şi ITPF Oradea au pierdut, cumulat, 3.000 de posturi dar şi pierderile de personal înregistrate pe fondul pensionărilor şi trecerilor în rezervă din urmă cu trei ani.

„A trecut un an 2019 în care rezultatele au fost dintre cele mai bune şi îmi doresc ca în 2020 activitatea să fie în aceeaşi parametri. Spunea şeful ITPF Giurgiu de gradul de ocupare de 93%, acesta este încă un pas care s-a făcut în intenţia de a recupera ceea ce s-a întâmplat în 2010 când atât ITPF Giurgiu cât şi ITPF Oradea au pierdut, cumulat, circa 3.000 de posturi după o decizie de relaxare a ceea ce înseamnă procesul de supraveghere şi control la frontieră pe două segmente de frontieră catalogate ca frontiere interne în perspectiva aderării la spaţiul Schengen. Asta a dus la slăbirea capacităţii de intervenţie la frontieră şi o supradimensionare a eforturilor la o frontieră destul de greu încercată, ITPF Giurgiu. (…) Încercăm să recuperăm şi să remediem ceea ce s-a stricat cu mulţi ani în urmă şi spun că suntem pe drumul cel bun, deşi am mai parcurs o perioadă grea în 2016- 2017 când, pe fondul pensionării foarte multor colegi, pe fondul acelor treceri în rezervă, şi ITPF Giurgiu s-a confruntat cu un noul val de pierderi de oameni cu experienţă”, a declarat vineri chestor Adrian Popescu, la prezentarea evaluării activităţii ITPF Giurgiu pe anul 2019.

El spune că un accent deosebit se va pune în următorii trei ani pe pregătirea poliţiştilor de frontieră cu scopul de „a reforma noţiunea de supraveghere şi control la frontieră”.

„Gradul de încadrare cu personal la ITPF Giurgiu la finalul anului trecut era de 93%, pentru ocuparea posturilor vacante au fost organizate pe parcursul anului trecut 13 concursuri. Un accent deosebit am pus şi pe pregătirea poliţiştilor de frontieră, astfel, în anul 2019 au participat la diferite cursuri 275 de poliţişti de frontieră. Pentru anul 2020 urmărim participarea la cursuri a cel puţin trei sute de poliţişti de frontieră, la fel pentru anul 2021, astfel încât la finalul anului 2022 toţi poliţiştii cu vârsta de peste 30 de ani să fi trecut printr-un nivel de pregătire în ultimii patru ani”, a declarat, la rândul său, şeful ITPF Giurgiu, Viorel Chiran.

El a adăugat faptul că „115 poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu au primit mulţumiri scrise pentru rezultate deosebite obţinute în munca operativă în anul care a trecut”, alţi „75 au fost recompensaţi pentru lucrări de excepţie în bani sau obiecte”, dar au existat şi abateri şi sancţiuni, „zece fiind sancţionaţi cu mustrare scrisă, 25 de ofiţeri şi 27 de agenţi au primit atenţionări şi şapte poliţişti de frontieră au fost puşi la dispoziţie organelor abilitate fiind suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie”.

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, au mai participat la evaluarea activităţii ITPF Giurgiu pe anul 2019.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata