Grecii de la Themeli îşi bat joc şi de ieşeni şi de autorităţile locale

9

Dupa ce firma Themeli a luat in primire amplasamentul si a scos liniile de tramvai, zona a ramas aproape pustie. Pe craterele din mijlocul cartierului iesean Tatarasi a inceput sa creasca iarba. Lucrarile de modernizare a sinei de tramvai din zona avanseaza in ritm de melc.

„Nu este treaba voastra cum decurg lucrarile”

Reprezentantii firmei grecesti Themeli tratează atit pe ieseni, cît si pe edili, cu dispret, perpetuind delasarea de la o zi la alta.

Bine ca veniti acum si fotografiati, cind oamenii sint in pauza. Scrieti ce vreti, pentru ca, oricum, o faceti cum va dicteaza altii. Nu este treaba voastra cum decurg lucrarile. Noi sintem in termen”, a apostrofat Catalin Alexa, sef punct de lucru Iasi al firmei Themeli.

Termenul de executie, subiect de disputa

Alexa a tinut sa precizeze ca termenul de finalizare a lucrarilor nu este nici pe departe 15 septembrie, dupa cum sustin autoritatile locale, ci, din contra, 30 octombrie.

Afirmatiile lui Alexa sint insa contrazise de edilii locali, care au specificat ca termenul de finalizare a lucrarilor din Tatarasi este 15 septembrie, conform contractului incheiat cu aceasta firma.

Daca ar vrea, ar putea termina si pina pe 15 august. Lucreaza insa prost, cu muncitori si utilaje putine, si neprofesionist”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.

In Tatarasi, lucrarile pe tronsonul Nicorita – Doi Baieti, de 2,27 km cale simpla de rulare, au fost demarate in luna aprilie a acestui an. Pentru modernizarea sinei de tramvai din Tatarasi, municipalitatea trebuie sa plateasca aproximativ 15 milioane RON.

Un exemplu care arata in ce hal isi bat joc grecii de lucrarile din Tatarasi o reprezinta lucrarile de pe Nicolae Iorga. Acestea au fost demarate in aceeasi perioada cu cele din Tatarasi si sint finalizate de o luna de zile.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata