Gruia Stoica, acuzat de cumpărare de influenţă

Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Român (GFR), este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, au declarat surse judiciare.

Gruia Stoica a fost adus miercuri seară, cu mandat de aducere, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru i se aduce la cunoştinţă acuzaţia.

Tot la DNA a fost audiat şi avocatul Doru Cătălin Boştină, acuzat de trafic de influenţă.

Acuzaţiile au legătură cu o procedură de licitaţie publică lansată în luna mai 2013 de SC Complexul Energetic Oltenia SA Târgu Jiu, având ca obiect servicii de transport feroviar de cărbune pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni, contract cu o valoare foarte mare.

Printre firmele care au primit invitaţii de participare se află CFR Marfă şi Grup Feroviar Român SA Bucureşti.

Potrivit surselor judiciare, omul de afaceri Gruia Stoica i-a oferit avocatului Doru Cătălin Boştină o sumă mare de bani, pentru ca acesta să-şi folosească influenţa pe lângă directorul general al CFR Marfă, astfel încât directorul să-i divulge preţul pe care CFR Marfă urma să îl ofere în cadrul licitaţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata