Grup specializat în falsificarea de monedă naţională, destructurat de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat un grup infracţional organizat care era specializat în falsificarea de monedă naţională şi acţiona în mai multe judeţe.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri, 18 iunie, procurorii Serviciului Teritorial Bacău şi Serviciului Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Sursa citată menţionează că în sarcina membrilor grupării s-a reţinut că, în perioada mai-iunie, au deţinut şi pus în circulaţie mai multe bancnote contrafăcute din cupiura de 100 şi 50 de lei, acţionând pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea Bacău, Vaslui, Neamţ şi Iaşi.

DIICOT menţionează că joi au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău şi Galaţi, ocazie cu care a fost descoperit şi locul unde erau tipărite bancnotele contrafăcute.

Astfel au fost ridicate instrumentele utilizate pentru contrafacere, precum şi bancnote contrafăcute, până în prezent fiind recuperate 304 bucăţi.

Cercetările au fost efectuate împreună cu peste 100 de ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bacău şi Galaţi, IPJ Galaţi – Serviciul Criminalistic şi lucrători din cadrul IJJ Bacău şi Galaţi.

DIICOT mai precizează că ancheta continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata