Grupul auto Daimler AG intenţionează să vândă fabrica sa din Hambach, Franţa,

In planul de revizuire generala a sistemului sau de productie, grupul auto Daimler AG a anuntat ca intentioneaza sa vanda fabrica sa din Hambach, Franta, estimandu-se ca va avea ca rezultat costuri legate de restructurare de 500 de milioane de euro in trimestrul doi din 2020, transmit Reuters si Bloomberg.

In conditiile in care industria auto se confrunta cu reducerea semnificativa a cererii de masini noi pe plan global si cu
o supracapacitate de productie, vine aceasta decizie drastica,

Cu aproximativ 1.600 de angajati, Daimler produce la Hambach vehicule Smart electrice si cu motoare cu combustie interna, iar in 2017 au fost fabricate aici peste 80.000 de masini.

Daimler a anuntat incheierea unei aliante, anul trecut, cu Geely (care detine din 2018 o participatie de 9,69% in Daimler), pentru a produce impreuna in China, incepand din anul 2022, urmatoarea generatie de automobile marca Smart.

„Efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra economiei schimba conditiile si cadrul actual. In acest context, ne optimizam reteaua globala de productie”, a afirmat directorul general al Daimler, Ola Kallenius.

Bruno Le Maire, ministrul francez de Finante, a cerut ca Daimler sa-si reconsidere planurile de vanzare a fabricii din Hambach.

„Sper ca viitorul acestei unitati moderne, care a ales tranzitia ecologica, in special prin producerea de vehicule electrice, va fi asigurat”, a afirmat oficialul francez. Acesta a adaugat: „Daimler trebuie sa mentina toate optiunile deschise, inclusiv pastrarea fabricii”.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart, iar in Romania, compania Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata