Grupul auto Veoneer intenţionează să preia Qualcomm şi va demara discuţiile cu privire la oferta sa

Producătorul suedez de componente auto Veoneer Inc., companie care este prezentă şi în România, a anunţat că va demara discuţiile cu producătorul de semiconductori Qualcomm Inc, a cărui ofertă de 4,6 miliarde de dolari pentru compania suedeză este superioară unei oferte anterioare făcute de rivalul canadian Magna International, transmite Bloomberg.

În contextul financiar, oferta de 37 de dolari pentru fiecare acţiune Veoneer înaintată săptămâna trecută de Qualcomm reprezintă o primă de 18,4% comparativ cu oferta de 31,25 dolari a celor de la Magna.

Însă oferta Qualcomm vine la câteva săptămâni după ce consiliile de administraţie de la Veoneer şi Magna au anunţat că au aprobat în unanimitate tranzacţia de 3,8 miliarde de dolari prin care Magna International urma să preia Veoneer.

Compania Veoneer a informat că acordul cu Magna rămâne în vigoare însă termenii acestui acord îi permit să demareze discuţiile şi cu alţi ofertanţi care vin cu propuneri mai bune. În acest context, Consiliul de Administraţie de la Veoneer a ajuns la concluzia că oferta celor de la Qualcomm „ar putea rezulta într-o propunere superioară, conform termenilor acordului de fuziune dintre Veoneer şi Magna”, a informat compania suedeză.

În planurile sale de viitor, Qualcomm încearcă de mai mulţi ani să îşi extindă operaţiunile dincolo de semiconductori pentru smartphone-uri. Tehnologia de asistenţă a şoferului a devenit un segment important pentru constructorii auto care încearcă să majoreze preţurilor şi să treacă în faţa rivalilor.

În prezent, firma suedeză Veoneer produce sisteme avansate de asistenţă a şoferului, care variază de la sisteme de avertizare la coliziune până la sisteme de asistenţă la parcare. Sistemele Veoneer colectează date de la camere video şi radar pentru a monitoriza mediul înconjurător, a interpreta situaţia şi a lua măsuri.

Aşadar, Veoneer este o companie din domeniul electronics safety, desprinsă în 2018 din grupul Autoliv. În România, Veoneer are aproximativ 1.000 de angajaţi care lucrează in birourile din Timişoara şi Iaşi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata