Grupul Borusan Mannesmann pregătește o fabrică în România cu o investiție de 8 milioane dolari

Cu o investiţie de 8 mikioane de dolari, grupul turc Borusan Mannesmann vrea să construiască, în România, o fabrică de țevi de oțel și are în plan o investiție inițială pentru acest proiect.  Facilitatea de producție din România ar fi a doua investiție în Europa pentru grupul turc, după achiziționarea unei fabrici în Italia, în anul 2001, relevă date analizate de Profit.ro.
În acest sens, compania a înființat și o subsidiară pe piața locală, Borusan Tube Products.  De altfel, Borusan Manesma este unul dintre cei șapte concurenți care au depus oferte pentru furnizarea de material tubular pentru viitorul gazoduct BRUA, contract estimat la 238 milioane euro, TVA inclusă, în cadrul licitației relansate în luna mai de Transgaz.

La începutul lunii, reprezentantul pipeline Borusan Manesma Romania, Nazmi Dugan, afirma că Borusan Mannesmann este gata să livreze țeava pentru conducta BRUA.

“Borusan ar putea furniza pana la 110.000 tone de țeava pentru BRUA. Proiectul ar putea reprezenta o mare oportunitate pentru companie pentru a intra pe piața românească.”, declara Dugan la acel moment.

În urmă cu 7 ani, grupul turc se arăta interesat de participarea la construcția unui alt gazoduct, Nabucco, proiect eșuat între timp.

În contextul financiar-productiv, avâd o experiență de 60 de ani, Borusan Mannesmann are o capacitate anuală de producție de 1,4 milioane tone, în cele 5 fabrici amplasate pe 3 continente: Gemlik ERW, Gemlik SAWH, Halkali (Turcia), Vobarno (Italia) si Huston (TX-SUA).

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata