Grupul olandez NN este în discuţii să cumpere o parte din operaţiunile europene de la gigantul american MetLife, într-o tranzacţie de 740 mil. dolari

Printr-o tranzacţie care ar ajunge la 740 mil. dolari,  asiguratorul olandez NN Group este în discuţii să cumpere o parte din activele europene ale MetLife, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

În contextul tranzacţiei, deal-ul ar putea fi semnat săptămâna viitoare, pentru unităţile din Grecia şi Polonia, potrivit aceloraşi surse. Momentan, nu a fost luată nicio decizie finală, ceea ce lasă deschisă apariţia altor oferte sau chiar eşuarea negocierilor.

NN are operaţiuni în România de asigurări şi administrare de investiţii, iar MetLife operează în România pe segmentul de asigurări şi administrare de investiţii Pilon 2 prin Metropolitan Life.

Discuţiile vin în condiţiile în care NN, care a înregistrat presiuni din partea fondului de investiţii Elliott Invesetment Management să crească valoarea pentru acţionari, analizează vânzarea diviziei de gestionare de investiţii.

De altfel, NN de asemenea a făcut o ofertă şi pentru operaţiunile din Polonia de la Aviva. MetLife vinde activele în condiţiile în care caută să îşi nişeze operaţiunile la nivel global.

Aşadar, businessul din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a raportat câştiguri ajustate de 327 mil. dolari în 2020, în creştere de la 282 mil. dolari în 2019.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata