Grupul UniCredit a revenit pe profit

După ce a înregistrat cele mai mari pierderi, din ultimii trei ani, UniCredit SpA şi-a revenit raportând un profit trimestrial peste aşteptări, iar directorul general Jean Pierre Mustier a anunţat provizioane mai mari pentru acoperirea creditelor neperformante în primul trimestru, transmit Reuters şi Bloomberg.

Astfel, creşterea veniturilor din tranzacţionare a compensat câştigurile mai reduse din creditare şi dobânzi. Profitul net a totalizat 420 de milioane de euro (499 milioane de dolari) în trimestrul doi din acest an, Iniţial analiştii se aşteptau la un profit de 235 de milioane de euro.

Toţi creditorii din Europa se confruntă cu o creştere a creditelor neperformante şi cu deprecieri de active, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a lovit economiile din regiune.

In acest context, UniCredit, cea mai mare bancă italiană, în primul trimestru din acest an, a pus deoparte mai mulţi bani pentru creditele neperformante, decât mulţi din concurenţii săi, în ceea ce Mustier a descris ca fiind o abordare „prudentă” la extinderea crizei.

Astfel, UniCredit a reiterat că banca poate ajunge la 75% – 80% din ţinta sa originală de profit net în anul 2021, sau între 3 şi 3,5 miliarde de euro. Încă din luna martie, Mustier declara că banca nu şi-a stabilit noi obiective pentru acest an, deoarece incertitudinile rămân ridicate.

Indicele de adecvare a capitalului a urcat cu 13,85% la 30 iunie 2020, de la 13,44% la 31 martie 2020.

În trimestrul doi din 2020, UniCredit a realizat venituri totale de 4,2 miliarde de euro, depăşind estimările în urma redresării operaţiunilor comerciale, după atenuarea restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei.

Din estimările analiştilor reiese că băncile europene se vor confrunta în următorii trei ani, cu pierderi de pe urma creditelor neperformante de până la 400 de miliarde de euro.

Aşadar, grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale, însumând 147.000 de angajaţi. Fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, regiune unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata