Gunoaie în trafic. Ce face un poliţist când primeşte un chiştoc de ţigară în faţă

– Câteva mii de şoferi bucureşteni s-au ales cu amenzi, pentru că au aruncat pe geam gunoaiele din maşini. Asta după ce, la începutul acestui an, primarul general al Capitalei a ordonat Poliţiei Locale să-i sancţioneze pe cei care fumează şi nu folosesc scrumierele sau pe cei care confundă intersecţiile cu ghena de gunoi. Dacă amenzile Poliţiei locale nu depăşesc cinci milioane de lei  vechi, cele date de agenţii de circulaţie pot ajunge până la 12 milioane de lei vechi

De la începutul anului, poliţiştii locali au început să dea amenzi celor care aruncă gunoaie în stradă. „Dăm în fiecare zi câteva zeci de amenzi. În special în centru. Cei mai mulţi aruncă chiştoace, pachete de ţigări sau sticle. În general, ce crede omul că îi este nefolositor în maşină„. De multe ori, cei care sunt amendaţi pentru aruncarea gunoaielor fac parte din rândul celor care ascultă manele, cu volumul suficient de ridicat pentru a fi ascultate şi de alţi şoferi.

Poliţiştii spun că şoferii aruncă gunoaie şi din mers şi la semafor. Cei din urmă profită de cele câteva zeci de secunde pentru a-şi curăţa temeinic maşinile.

Cei care aruncă gunoaie sunt de regulă bărbaţi din clasa de mijloc, dar au fost şi multe cazuri cu oameni cu bani, educaţi. Toţi cei care aruncă gunoaie o fac extrem de relaxaţi şi în orice caz fără senzaţia că fac ceva rău.

Continuarea în Gândul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata