Guvernul a adoptat o hotărâre privind fructele distribuite în şcoli

Guvernul a adoptat miercuri, 10 septembrie, o hotărâre privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei și frecvenței distribuției, și a limitei valorii zilnice pe elev, informează un comunicat de presă al Executivului.

De asemenea, actul normativ stabilește și fondurile necesare pentru distribuția fructelor și măsurile adiacente distribuției de fructe, bugetul aferent acestora, precum și modalitățile de implementare efectivă și de gestionare la nivelul administrației publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în anul școlar 2014-2015.

Conform deciziei Comisiei Europene de punere în aplicare privind alocarea definitivă a ajutorului UE către statele membre în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe în școli, „pentru perioada 01.08.2014 — 31.07.2015, alocarea României este de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanțare de 89%”.

Hotărârea de Guvern menține valoarea zilnică de 0.37 lei pe elev și distribuția de mere pentru 86 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata