Proiect de lege pentru accelerarea proceselor în instanţă

Guvernul a adoptat vineri (23 iulie 2010) proiectul de lege privind unele măsuri privind accelerarea proceselor în instanţă. „Proiectul va aduce beneficii Justiţiei şi justiţiabililor”, a declarat prim-ministrul Emil Boc, la Palatul Victoria. El a menţionat că viitoarea lege va scurta durata proceselor şi va reduce costurile Justiţiei.

Potrivit premierului, proiectul va fi înaintat Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare, în procedură de urgenţă.
La şedinţa de Guvern de miercuri, preşedintele Traian Băsescu a solicitat Executivului să se reunească în şedinţă extraordinară după avizul CSM, pentru a adopta proiectul legii privind „mica reformă”.

„Nu am făcut solicitare numai pentru legea ANI, ci am introdus şi legea care viza nesuspendarea procesului în instanţă dacă se ridică excepţia de neconstituţionalitate şi legea a trecut prin Cameră, doar să o adopte Senatul (…), precum şi legea care se află la CSM şi care mâine (joi – n.r.) va primi şi avizul Consiliului, am discutat cu doamna preşedinte Bejinaru (preşedintele CSM, Florica Bejinaru – n.r.) aşa-numita lege a micii reforme.

Acest pachet cuprinde şi decizie guvernamentală, poate o şedinţă extraordinară de Guvern imediat ce Consiliul Superior al Magistraturii dă aviz pentru ca legea să fie trimisă la Parlament, dar implică şi decizie politică şi aici sunt liderii politici ai principalelor formaţiuni din majoritatea parlamentară”, a explicat Traian Băsescu.
Şeful statului a solicitat reunirea Legislativului în sesiune extraordinară, la jumătatea lunii august, pentru a adopta un pachet legislativ care să cuprindă, pe lângă acest act normativ, şi o nouă lege a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata