Guvernul a aprobat actul normativ care reglementează şomajul tehnic

Guvernul a aprobat actul normativ care reglementează şomajul tehnic, a anunţat premierul Emil Boc, după şedinţa de vinerii (5 februarie 2010) a Executivului. Potrivit lui Boc, prin aplicarea acestui act normativ vor fi salvate în jur de 200.000 de locuri de muncă.

Şeful Guvernului a explicat că, pe perioada suspendării temporare a activităţii unei întreprinderi, timp de 3 luni, statul preia plata contribuţiilor de asigurări sociale ale angajatului şi ale angajatorului, urmând ca salariatul să primească 75 la sută din salariu pe parcursul acestei perioade.

‘Am decis să luăm această măsură pentru că cel puţin în prima perioadă a anului 2010 vor fi condiţii dificile din punct de vedere economic şi dorim să sprijinim firmele pentru a putea menţine locurile de muncă şi, implicit, cetăţenii români să aibă o slujbă, astfel încât să depăşim cât mai repede şi cu cât mai puţine costuri sociale această perioadă’, a precizat Boc.

Premierul a adăugat că, în perioada următoare, Guvernul va veni şi cu alte măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, în vederea creării şi menţinerii locurilor de muncă. Actul normativ care reglementează şomajul tehnic intră în vigoare de la 1 februarie 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata