Guvernul a aprobat înfiinţarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 29 ianuarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a înfiinţat Departamentul pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează un comunicat al Executivului.

‘Avem un act normativ prin care îmbunătăţim sistemul de coordonare în situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului de Interne. Vom construi Departamentul pentru intervenţii la situaţii de urgenţă, departament care va avea în mod sigur în coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă Ambulanţă, unităţile de primiri urgenţe. Deci, ceea ce practic are, în mod clar, în coordonare din prima secundă când avem situaţii de urgenţă.

Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, cred că astăzi cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care-l voi şi numi astăzi în funcţie’, a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern.

În fruntea Departamentului pentru situaţii de urgenţă a fost numit medicul Raed Arafat, care devine astfel secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Pe lângă acest departament s-au înfiinţat şi două comitete naţionale, unul pentru intemperii şi calamităţi şi unul internaţional, pentru situaţii speciale de urgenţă.

Vicepremierului Gabriel Oprea a anunţat în şedinţa de guvern că cele două comitete preiau atribuţiile comitetului actual pentru situaţii de urgenţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata