Guvernul a aprobat limitarea salariilor şefilor de companii naţionale pentru tot anul 2010

Guvernul a adoptat miercuri (31 martie 2010) în şedinţă, o ordonanţă de urgenţă privind prelungirea până la finalul anului 2010 a plafonării salariilor directorilor companiilor de stat la nivelul indemnizaţiilor primite de secretarii de stat.

De asemenea, prin noua OUG se prelungeşte de la 1 iulie la 31 decembrie aplicarea plafonării şi pentru membrii consiliilor de administraţie din aceste societăţi la 1% din salariul directorului companiilor respective.
În context, prim-ministrul Emil Boc a apreciat că prin această măsură şefii de companii de stat fac front comun la efortul de depăşire a crizei economice, deşi din punct de vedere managerial salariile mari s-ar justifica pentru performanţele şefilor societăţilor respective.

Actul normativ mai prevede că plafonarea indemnizaţiilor membrilor consiliilor de administraţie la 1% din salariul directorului companiei se apalică pentru toate situaţiile, indiferent de prezenţa în plenul CA sau în subcomisiile CA, „pentru a evita orice prosibilitate de abuz”, a menţionat premierul.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    NU CRED NIMIC CE SPUNE GUVERNUL.Unul spune altul fac cei smecheri din aceste intituti sa nu le scada venitul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata