Guvernul a aprobat o nouă hotărâre privind domeniile de studii universitare de master acreditate

Guvernul a aprobat miercuri, 16 iulie,  în ședință o nouă hotărâre privind domeniile de studii universitare de master acreditate, programele de studii și numărul maxim de studenți care pot fi școlarizați în anul universitar 2014 – 2015.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educației, această hotărâre actualizează hotărârea Guvernului nr. 581/2013, prin includerea domeniilor și programelor de studii universitare de master evaluate de ARACIS în perioada care a trecut de la publicarea HG 581/2013. Programele vor putea fi școlarizate în anul universitar 2014-2015.

„Actul normativ recent aprobat conține 98 de programe de studii universitare de master noi, 95% dintre acestea fiind încadrate în domenii de studii universitare de master deja existente în structura instituțiilor de învățământ superior. Alte 52 de programe de studii universitare de master au fost eliminate din structura instituțiilor de învățământ superior, la solicitarea instituțiilor de învățământ superior, ca urmare a restructurării ofertei de școlarizare”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata