Guvernul a calculat că, în 2011, trebuie concediaţi încă 125.000 de bugetari

– Pe lângă cei 70.000 care vor pleca în acest an, în 2011 este posibil să fie concediaţi alţi 125.000 de bugetari, spune consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass

.
Pentru a reveni la o schemă normală de personal, aşa cum era în 2007, la anul ar mai trebui concediaţi încă 125.000 de bugetari, în afară de cei 70.000 care vor pleca în 2010, scrie Gândul.

„Analiza de optimalitate care porneşte de sus în jos poate să-ţi reclame nevoia unor suplimentări de restructurare de 125.000. În realitate cifra concretă va fi rezultatul propunerilor care vin de jos în sus”, a declarat Andreea Paul-Vass, consilier personal al premierului.

Pe de altă parte, Executivul trebuie să facă tot posibilul pentru a aplica măsurile la care s-a angajat în faţa reprezentanţilor FMI. Dacă România nu va implementa măsurile anticriză, înseamnă că „suntem nişte tâmpiţi”, a declarat Vass . „Dacă pierdem tranşa de la FMI, pierdem toate împrumuturile de la Comisia Europeană şi de la Banca Mondială”, avertizează BNR.

„Dacă nu o facem (aplicarea planului – n.red.), suntem nişte tâmpiţi. Trebuie să o facem măcar în al 12-lea ceas şi părerea mea este că altă soluţie nu avem. Avem de-a face cu un model economic falimentar şi cu un model politic falimentar care au fost construite vreme de 20 ani„, a spus Vass. Ea a precizat pentru Gândul că responsabilitatea este exclusiv a echipei guvernamentale, care „trebuie să fie solidară”.

Citește și
2 Comentarii
  1. Raddu spune

    Si de ce o spui? Aplica planul! Sunteti acolo sa luati decizii nu sa mimati actiunile si sa aveti conferinte de presa!
    Si pe de alta parte, care sunt masurile anticriza? Taierile de salarii si pensii sunt masuri ale disperarii de a nu avea bani, nu masuri economice reale.

    Dar poate suntem noi tampiti si nu intelegem.

  2. pensionar spune

    DE CE NU 6-7 MINISTERE CU PERSONAL CU TOT, REGII, IN TARA SI DIRECTI, CUM AR FI CEA AGRICOLA DE SANATATE SI MAI SUNT CARE NU AU ROST(AR PUTEA FI UN BIROU IN FREFECTURA) SI NU PRODUC NIMIC.ACOLO ESTE CLIENTELA CIUMEI PORTOCALIE, CARE NE MANANCA PENSIILE .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata