Guvernul a decis ca 17 secretari de stat şi 35 de subprefecţi să fie eliberaţi din funcţii

Primul-ministru Emil Boc a semnat miercuri (14 iulie 2010) deciziile de eliberare din funcţie a 17 secretari de stat din ministere, Guvernul hotărând şi eliberarea din funcţie a 35 de subprefecţi din întreaga ţară.

Potrivit premierului Emil Boc, Guvernul va reduce la 32 numărul de secretari de stat din ministere, din 57 de posturi, câte erau prevăzute în schemele iniţiale.
„Din 57 de secretari de stat din ministere, din care 7 vacante, rămân 32 de posturi. Am semnat deja deciziile de eliberare din funcţie pentru 17 secretari de stat şi doi subsecretari de stat”, a declarat Boc, după şedinţa de guvern.

Potrivit acestuia, eliberarea din funcţie a unui secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor se va face doar după aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). De asemenea, la prefecturi, Guvernul a hotărât ca fiecare instituţie din ţară să aibă un singur post de subprefect, în loc de 2, cu excepţia Capitalei, unde vor rămâne doi subprefecţi, din 3 câţi sunt în prezent încadraţi.
„La nivelul prefecturilor, începând de astăzi, fiecare prefectură cu excepţia Bucureştiului, va avea un subprefect, în loc de doi. Din 85 de posturi de subprefecţi, din care 7 vacante, rămân 43 de posturi”, a spus Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata