Statul român va scoate la vânzare o parte din acţiunile de la Petrom, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz

Guvernul a decis miercuri, 4 august, vânzarea unor pachete de acţiuni deţinute de statul român la companiile Petrom, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz, a anunţat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Potrivit acestuia, de la Petrom statul vinde 9,84 la sută din acţiuni, rămânând cu un pachet de 10,8 la sută, iar astfel îşi va menţine „statutul de acţionar semnificativ” la compania petrolieră controlată de grupul austiac OMV.

De asemenea, de la Transgaz şi Transelectrica statul vinde câte 15 la sută din acţiuni, dar rămâne acţionar majoritar, a menţionat Videanu.

Totodată, Guvernul a decis listarea acţiunilor Romgaz, prin vânzarea unui pachet de 15 la sută.

Potrivit ministrului, procesul de listare a companiilor naţionale va continua în 2011 şi 2012.

Acest proces de vânzare, de listare a companiilor naţionale este un proces care se va derula atât în 2011, cât şi în 2012″, a spus Videanu.

Ministrul Videanu a evitat să menţioneze câţi bani obţine statul prin vânzarea acţiunilor, însă a precizat că România va profita prin faptul că vânzarea acţiunilor de la companiile respective, de interes pentru marile fonduri de investiţii, va dinamiza piaţa de capital şi va stimula fluxurile de capital străine către România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata