Guvernul a înfiinţat Centrul Naţional de Supercomputing

Guvernul României a adoptat Hotarârea privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National de Supercomputing (CNS), se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Centrul National de Supercomputing va avea ca atributii combaterea terorismului electronic, prevenirea si minimizarea efectelor dezastrelor naturale si tehnologice, simularea proceselor complexe nucleare, realizarea de simulari de politici social-economice, modelarea si analiza factorilor de influenta a mediului in vederea eficientizarii protectiei acestuia. Centrul va functiona cu un numar de 20 de posturi.

CNS este o institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, finantata din venituri de la bugetul de stat si din venituri proprii.
Ministrul Gabriel Sandu este de parere ca “partile integrate centrului vor include atât calcul de inalta performanta pentru cercetari interdisciplinare complexe, dar si o sustenabila baza tehnologica si educationala”.

Citeste si:  Codul Muncii va fi modificat în această toamnă

Activitatea CNS va fi coordonata de un director general ajutat de un director general adjunct, numiti prin ordin al ministrului comunicatiilor si societatii informationale, pe baza de concurs organizat conform procedurii interne MCSI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner