Guvernul a promis extinderea învăţământului în limba maternă în comunităţile româneşti din diaspora

Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Educaţiei Daniel Funeriu au promis că statul român va extinde învăţământul de limba română pentru toate comunităţile româneşti bine reprezentate în străinătate, a declarat marţi (17 august 2010) deputatul PDL de diaspora William Brînză.

El a menţionat că în acest sistem vor fi angajaţi profesori provenind din comunităţile româneşti din ţările respective, astfel de programe funcţionând deja în Spania, Italia şi Belgia.
„Am propus domnului ministru Funeriu să luăm personal de acolo (…) pentru economie, pentru cunoaştere, pentru că avem oameni foarte bine pregătiţi. De anul trecut am venit cu propunerea aceasta, funcţionează şi am promisiunea că de la anul vom extinde învăţământul românesc.

Am promisiunea de la domnul ministru şi de la domnul premier Boc că de anul viitor vom extinde profesorii de limba română în tot ce înseamnă unitate românească unde diaspora este bine reprezentată”, a declarat Brînză. Deputatul de diaspora participă la o serie de dezbateri organizate de asociaţii ale românilor din diaspora, în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului, la Mangalia, în perioada 16-19 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata