Guvernul analizează supraimpozitarea averilor mari

Guvernul analizează un proiect de act normativ, care porneşte şi de la propunerea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), de supraimpozitare a averilor mari, a declarat luni (26 iulie 2010) prim-ministrul Emil Boc.

„Avem în analiză un proiect care porneşte şi de la ceea ce colegii de la UNPR au spus şi care porneşte şi de la o realitate românească, cu privire la faptul că foarte multe averi, probabil, nu sunt impozitate la valoarea reală.
Din acest punct de vedere, există şi în acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, este la stadiul tehnic de pregătire în momentul de faţă şi care, cred eu, va aduce importante resurse financiare în bugetul statului”, a explicat Boc, la postul public de radio.

El a menţionat că Guvernul are mai multe variante de lucru, urmând ca Ministerul Finanţelor să prezinte o formă completă. „Propunerea colegilor de la UNPR este o bază de pornire, mai sunt şi alte variante de lucru, iar Ministerul Finanţelor va prezenta o formă completă”, a afirmat Boc, la Radio România Actualităţi.

Uniunea Naţională pentru Progresul României, aflată în arcul guvernamental, a anunţat, în luna iunie, propunerea de introducere a impozitului pe „bogăţia afişată”.
”UNPR va propune o serie de soluţii pentru identificarea de noi resurse financiare. Astfel, vom pune în discuţie, în cadrul coaliţiei, introducerea impozitului pe bogăţia afişată.

Este incorect să tăiem pensii şi salarii fără să impozităm suplimentar averile. Dacă vorbim despre solidaritate, trebuie să vorbim şi despre împărţirea costurilor acestei crize. Cei care au puţin, trebuie să suporte puţin, cei care au mai mult, trebuie să suporte mai mult din povara dificultăţilor economice pe care le înfruntă România”, declara preşedintele executiv al Uniunii, Gabriel Oprea, pe 22 iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata