Guvernul aprobă acrodarea ajutorului de stat pentru minerii din Valea Jiului și Hunedoara

Guvernul ar putea adopta în ședința de joi două proiecte de hotărâre pentru acordarea ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. și a Complexului Energetic Hunedoara, pentru anul 2019.

Potrivit ordinii de zi anunțate de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern, urmează a fi adoptate două proiecte de hotărâre privind situația minerilor din Hunedoara și Valea Jiului:

„ -Proiect de hotărâre pentru modificarea art.2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr.223/2019 privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. pentru anul 2019
-Proiect de hotărâre pentru modificarea art.2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr.224/2019 privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. pentru anul 2019”, potrivit ordinii de zi a ședinței Executivului de joi.

Totodată, Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Regiei Autonome ”Administraţia Fluvială a Dunării de Jos” Galaţi aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Cabinetul Orban va discuta și despre un proiect de hotărâre privind decertificarea definitivă a unor cheltuieli aferente proiectelor finanţate prin Programul Operaţional ”Asistenţă Tehnică” 2007 – 2013.

Sursa foto: economica.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata