Guvernul aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor pentru A. București-Brașov

Executivul va aproba miercuri o hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a unor imobile proprietate privată situate în zona lucrărilor de pe Autostrada Bucureşti-Braşov, tronson Predeal-Cristian. Guvernul modifică și o HG care prevede exproprierile pentru Pasajul București-Domnești.

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 390/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional -Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti-.

Potrivit hotărârii, „sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, în condițiile legii, pentru imobilele prevăzute sunt în cuantum de 2.273,3 mii lei și se încadrează în sumele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 390/2017”.

Totodată, Executivul va aproba și o hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronson Predeal-Cristian +Racord”.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri vizează aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului ”Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA”.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanţarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbări climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor, Obiectivul Specific 5.2 Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție, precum și de la bugetul de stat prin bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

De asemenea, hotărârea prevede că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va răspunde de modul de implementare a proiectului.

Executivul va lua în dezbatere și un proiectde lege privind majorarea capitalului autorizat deţinut de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea prealabilă în vederea recunoaşterii, prin hotărâre judecătorească, a Organizaţiei non-profit Radio Free Europe/Radio Liberty, INC.

Guvernul va lua act de plăţile anuale efectuate de Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor Publice în numele statului român, precum şi sumele datorate în continuare (27.960 euro/an), către Dobrogeanu Dumitru şi Dobrogeanu Păun Ioan morivat de traversarea de către o conductă Petrotrans a terenului aflat în proprietatea persoanelor fizice menţionate.

Cabinetul Dăncilă va adopta și două memorandumuri:

„ Memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Organizaţia Naţiunilor Unite referitor la contribuţia cu resurse la Misiunea multidimensională integrată de stabilizare în Mali (MINUSMA)

Memorandum cu tema: punerea în executare a ordinului de confiscare emis de către autorităţile britanice cu privire la suma de 28.710 EURO”.

Ședința de Guvern de miercuri va începe la ora 13:00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata