Guvernul aprobă investiţii în proiecte de infrastructură urbană şi de transport

Au fost aprobate investitiile pentru 4 obiective privind reabilitarea retelei de alimentare cu apa si canalizare din localitatile Nasaud si Sângeorz Bai (judetul Bistrita-Nasaud) Titu (judetul Dimbovita) si municipiul Reghin, a anuntat miercuri (28 octombrie 2009) purtatoarea de cuvânt a guvernului, Ioana Muntean.

De modernizarea obiectivelor pentru care au fost aprobate investitiile in sedinta de guvern vor beneficia aproximativ 68.000 de locuitori. Obiectivele vor fi finantate atât din credite externe, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cât si din surse interne, de la bugetul de stat si bugetele locale.

În ceea ce priveste modernizarea si reabilitarea structurii de transport, au fost aprobate cinci hotarâri de guvern, care au in vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea unor lucrari la centura ocolitoare a municipiului Sibiu, reparatia podului Teius-Arad si realizarea unor lucrari la retelele feroviare din judetele Bacau, Galati si Vrancea si a liniilor CFR Teius-Arad si Ploiesti-Vicsani.

Tot printr-o hotarâre de guvern s-a decis darea in administratia Ministerului Trasporturilor si Infrastructurii a unor suprafete de teren de 12.112 mp, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale, in vederea realizarii variantei de ocolire a municipiului Caransebes.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata