Guvernul discută, în primă lectură, creșterea salariului minim

 Viorica Dăncilă a declarat, luni, la începutul ședinței de guvern, că Executivul discută în primă lectură creșterea salariului minim începând de anul viitor, susținând că este ”o măsură justă și corectă social” și că există argumente și un context economic favorabil pentru aplicarea acestei măsuri.

”În ședința de astăzi discutăm în primă lectură creșterea salariului minim începând de anul viitor la 2262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare la 2620 de lei lunar.. Este o măsură cu puternic impact social, în condițiile în care în prezent sunt încadrați 1,4 milioane de angajați cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor și fost supus analizei Consiliului Economic și Social. Ca prim-ministru consider că este o măsură justă și corectă social. Am convingerea că există argumente și un context economic favorabil și nu văd niciun motiv pentru care viitorul Guvern nu va aplica majorarea salariului minim începând cu anul viitor”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a menționat că îmbunătățirea vieții românilor a fost obiectivul central al guvernării PSD.

”Am luat măsuri pentru creșterea pensiilor, a tuturor drepturilor sociale și a salariilor. Am fost preocupați să majorăm salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, astfel încât cetățenii să fie corect plătiți pentru munca lor. Dacă înainte de preluarea guvernării PSD, respectiv decembrie 2016, salariul minim brut era de 1250 de lei, la încheierea mandatului nivelul acestuia va fi substanțial mai mare”, a mai afirmat Dăncilă..

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata