Guvernul ia bani de la Educaţie, Apărare şi Agricultură şi dă pentru ajutoare sociale şi somaj!

Rectificarea bugetara va taia din alocatiile Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor, Agriculturii, si va suplimentea substantial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii, pentru „evitarea declansarii unor conflicte sociale”, potrivit proiectului de rectificare bugetara.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi in plus 4,36 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si a pensiilor pentru veterani si urmasi, alocatiilor pentru copii si altor ajutoare sociale, scrie Incont.ro.

Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2010 se majoreaza cu aproape 2 miliarde lei, in schimb cel pentru accidente de munca se diminueaza la venituri cu 8,42 milioane lei. Bugetul pentru somaj se majoreaza de asemenea cu aproape 1,5 miliarde lei.

„Dificultatile economice se vor reflecta si in evolutia de pe piata muncii: numarul de salariati se va reduce cu 1,8% fata de o crestere cu 0,9% in prognoza utilizata la constructia initiala a bugetului”, se arata in documentul Guvernului.

accidente de muncaasigurari sociale de statindemnizatiil de somajMinisterul Munciipiata munciirectificare bugetara
Comentarii (0)
Adaugă comentariu