Guvernul intenţionează să acorde Institutului Cantacuzino un ajutor financiar de 10 milioane de euro

Guvernul intenționează să acorde un ajutor financiar de 10 milioane de euro pentru acoperirea datoriilor Institutului Cantacuzino către bugetul de stat și furnizori, dar și pentru dezvoltarea ulterioară a institutului, au declarat surse guvernamentale.

„Intenționăm să acordăm un ajutor financiar de 10 milioane de euro pentru Institutul Cantacuzino, din care să poată fi acoperite datoriile institutului către bugetul de stat și către furnizori, dar din care va rămâne o sumă și pentru dezvoltare. Proiectul de ordonanță de urgență se va citi în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri. Acest ajutor trebuie notificat la Comisia Europeană și sperăm să obținem un răspuns în perioada următoare”, au precizat sursele citate.

Președintele Comitetului interministerial pentru gestionarea situației de la Cantacuzino, Daniel Constantin, a confirmat că există o preocupare permanentă a acestui comitet pentru salvarea institutului.

„Ordonanța de urgență privind acordarea ajutorului financiar pentru Institutul Cantacuzino este un pas firesc al activității desfășurate până acum în cadrul comitetului interministerial”, a precizat Constantin.

Din acest comitet mai fac parte ministrul Finanțelor Publice — Eugen Teodorovici, ministrul Educației — Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății — Nicolae Bănicioiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata