Guvernul nu are în vedere acum un nou împrumut extern

Guvernul nu are în vedere discutarea unui eventual nou împrumut extern, a declarat primul-ministru Emil Boc. Prezent la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor, Emil Boc a fost întrebat de un jurnalist când ar începe Guvernul discuţii pentru un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional.

Premierul a precizat, însă, că Executivul analizează oportunitatea solicitării unei noi ţinte de deficit bugetar organismelor internaţionale de finanţare, ca urmare a pierderilor materiale produse de inundaţii. „Ne vom face socoteala şi vom vedea. În acest moment nu pot da detalii”, a afirmat Boc, referitor la posibilitatea cererii unei noi ţinte de deficit.

Pe 7 iulie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la postul public de radio, că ar fi de acord ca România să mai ia un împrumut de la FMI sau de la Uniunea Europeană în anul 2011, cu condiţia ca aceşti bani să fie direcţionaţi numai în dezvoltare.

”În 2009 am împrumutat bani. 2010 este al doilea an când suntem sub acord cu FMI şi cu UE, încă mai avem de unde să dăm pensiile, atât cât sunt, şi salarii reduse cu 25%, dar în 2011 care este recomandarea? Să mai împrumutăm odată ca să continuăm această soluţie a distrugerii viitorului României? Asta este soluţia dacă mai luam o dată bani…

Eu sunt de acord să mai luăm bani, în 2011, dacă îi ducem numai în dezvoltare. Adică, propunerea mea publică este să trăim din ce producem. Vedem ce producem, transparent, ce încasări are bugetul, iar ce împrumutăm să utilizăm numai în dezvoltare, să facem diguri, să facem autostrăzi”, a declarat Băsescu, la Radio România Actualităţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata