Guvernul Orban se bazează pe 16-17 voturi suplimentare

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, raspunde intrebarilor adresate de jurnalisti, privind negocierile initiate de PNL pentru formarea unui nou executiv, dupa demiterea premierului si guvernului Dancila, joi 17 octombrie 2019, la Parlament. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Surse liberale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Guvernul Orban se bazează pe 16-17 voturi în plus pentru învestirea noului Executiv. Acestea au specificat că poate fi asigurat cvorum chiar și cu cinci parlamentari lipsă.

”Nu ne facem griji pentru majoritatea necesară să treaca guvernul. Oricum, până azi avem 16-17 voturi în plus”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va relua, marți și miercuri, întâlnirile cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorități parlamentare necesare învestirii noului guvern.

”Mâine și poimâine (marți și miercuri – n.r.) vom avea runda a doua de discuții cu partenerii alături de care am depus moțiunea de cenzură și alături de care am reușit demiterea guvernului PSD. Mâine ne vom întâlni cu delegațiile ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri cu reprezentanții Pro România”, a anunțat luni Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, Orban se va întâlni marți la ora 9.30 cu delegația ALDE, la 11.00 cu cea a PMP, la 13.30 cu reprezentanții UDMR și la 15.00 cu cei ai USR. De asemenea, miercuri, la ora 12.00, el se va întâlni cu liderii ProRomânia. Întâlnirile urmează să aibă loc la Parlament.

”Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniștri și programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente – aici sper că PSD va depăși tentativa de boicot pe care a anunțat-o și-și vor îndeplini obligațiile – reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a mai afirmat Orban, precizând că programul de guvernare ”este aproape gata”.

Întrebat despre condițiile USR, liderul PNL a afirmat: ”Eu sunt convins că va funcționa rațiunea și că această coeziune pe care am avut-o în susținerea moțiunii de cenzură se va manifesta și la susținerea guvernului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata