Guvernul plăteşte arieratele acumulate de spitale până în 30 iunie 2010

Ministerul Sănătăţii a început o analiză a arieratelor spitalelor, urmând ca Guvernul să plătească datoriile înregistrate până la data de 30 iunie 2010, a declarat marţi (24 august 2010) ministrul Attila Cseke.

„Foarte importantă este asigurarea acoperirii arieratelor care s-au acumulat de-a lungul anilor, în ultimii 2 – 4 sau chiar cinci ani, la unele spitale, şi care creau un anumit blocaj în sistem… Practic, în săptămânile următoare, pentru că a început această analiză, vom plăti arieratele înregistrate până la 30 iunie 2010”, a spus Cseke, în plenul Senatului.
Camera superioară a Parlamentului a luat în dezbatere, marţi, în sesiune extraordinară, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind transferul unor spitale de la Ministerul Sănătăţii la autorităţile locale.

„Guvernul şi-a asumat, prin această ordonanţă, să plătească arieratele spitalelor (înregistrate – n.r.) până la 31 martie 2010 şi pot să vă spun că la rectificarea bugetară s-au alocat atât resursele financiare pentru acoperirea arieratelor până la 31 martie, cât şi a diferenţei (înregistrate – n.r.) până la 30 iunie 2010”, a explicat ministrul Sănătăţii, în faţa senatorilor reuniţi în plen. El şi-a exprimat susţinerea faţă de ordonanţa de urgenţă cu amendamentele adoptate de Comisia de sănătate a Senatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata