Guvernul pregăteşte din nou modificarea Codului muncii

– Guvernul pregăteşte modificarea Codului muncii şi ar putea să-şi angajeze din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru un pachet de legi care privesc relaţiile dintre angajat şi angajator, arată Ziarul Financiar.

Printre actele normative anunţate de premierul Emil Boc care ar putea trece prin angajarea răspunderii se numără un cod al asistenţei sociale (care reduce substanţial ajutoarele sociale), modificarea Codului muncii şi a legii salarizării unitare în sectorul bugetar, legea sindicatelor, legea patronatelor şi legea contractelor colective pentru „flexibilizarea forţei de muncă”, a anunţat premierul.

Ce ar urma să aducă noile modificări? Guvernul dă puţine detalii. Însă ceea ce se urmăreşte este, în primul rând, facilitarea concedierilor.

Adrian Izvoranu, secretarul general al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, susţine că Guvernul nu poate elimina contractele colective de muncă aşa cum lasă uneori să se înţeleagă, întrucât acestea sunt prevăzute în legislaţia europeană, dar şi în Constituţie.

Citește și
1 Comentariu
  1. Barbu St. Delavrancea spune

    Dupa ce a transformat scriitorii si pictorii in salariati ai nimanui, dupa ce refuza sa impoziteze agricultura care reprezinta 50 % din PIB-ul tarii, supraimpozitand in schimb cultura, guvernul boc mai inventeaza ceva catastrofic, lucru ce nu mai mira pe nimeni din Romania

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata