Guvernul se angajează să mărească numărul de case la prețuri accesibile

Guvernul a anunțat noi măsuri pentru a ajuta mai mulți oameni să intre pe scara proprietății, ca parte a unei investiții de 12,2 miliarde de lire sterline în creșterea locuințelor la prețuri accesibile.

Un nou model de proprietate partajată ar reduce cota inițială minimă de cumpărat într-o proprietate redusă de la 25% la 10%.

Oamenii ar putea, de asemenea, să cumpere acțiuni suplimentare în casa lor în rate de 1%, cu taxe foarte reduse.

Investiția de 12,2 miliarde de lire sterline, listată în buget, include 700 de milioane de lire sterline pentru locuințele noi.

Aproximativ jumătate din noile case vor fi disponibile pentru proprietate la prețuri accesibile, în timp ce restul vor fi disponibile pentru chirie redusă, inclusiv 10% pentru locuințe cu sprijin – pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de sănătate fizică sau mentală.

Modelul de proprietate comună va include, de asemenea, o perioadă de 10 ani pentru noii proprietari comuni în cazul în care proprietarul este de acord să acopere costul oricăror reparații și întreținere a proprietății.

Și marea majoritate a caselor închiriate livrate prin noul program le vor oferi chiriașilor dreptul de a cumpăra o miză în casa lor.

Cele 700 de milioane de lire sterline au fost deja prevăzute într-un program guvernamental în perioada 2016-2022.

O altă investiție de 11,5 miliarde de lire sterline va fi livrată sub forma unui program de locuințe accesibile în perioada 2021-2026, oferind până la 180.000 de case noi în Marea Britanie, dar acest lucru depinde de condițiile economice.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata