Guvernul urmează să facă, în şedinţa de miercuri, bilanţul inundaţiilor

Guvernul urmează să analizeze, în şedinţa săptămânală de miercuri, 11 august, nivelul pagubelor cauzate de inundaţiile din perioada iunie-iulie, pentru a transmite Comisiei Europene solicitarea privind accesarea Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

Marţi, experţi din ministere au analizat, la Guvern, bilanţul inundaţiilor, după ce cu o zi înainte premierul Emil Boc a avut o discuţie cu miniştrii de Interne, Vasile Blaga, Mediului, Laszlo Borbely, şi cu secretari de stat, pe marginea nivelului pagubelor.

„Mai sunt câteva date de centralizat, astăzi (marţi – n.r.) s-a discutat la nivel de experţi”, preciza marţi, 10 august, secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră.

Bilanţul final al inundaţiilor, aprobat de Executiv, va sta la baza solicitării pe care Secretariatul General al Guvernului o va face Comisiei Europene pentru Fondul de solidaritate.

Pe 21 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declara că pagubele înregistrate până atunci atingeau aproximativ 350 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata