Guvernul urmează să încheie marţi evaluarea pagubelor de la inundaţii

Evaluarea finală a pagubelor provocate de inundaţiile din iunie-iulie urmează să fie finalizată marţi, 10 august, pentru ca apoi să fie transmisă Comisiei Europene, pentru accesarea fondului de solidaritate al Uniunii Europene, a informat, luni, Biroul de presă al Guvernului.

Guvernul urmează să transmită solicitarea la CE spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie, Executivul de la Bucureşti având la dispoziţie zece săptămâni de la data de 23 iunie – dată de raportare – pentru această procedură.

Primul-ministru Emil Boc i-a convocat, luni, la Guvern, pe miniştrii Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi Mediului, Laszlo Borbely, la o reuniune de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii.

La reuniune au mai participat secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ioan Andreica, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Educaţiei.

Evaluarea finală a pagubelor urmează să fie prezentată, miercuri, de către Guvern, a menţionat sursa citată.
Pe 21 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declara că pagubele înregistrate până atunci atingeau aproximativ 350 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata