Guvernul va stabili cine primeşte sporuri mai mari de 30% din salariul de bază, în sistemul sanitar

Sporurile de care beneficiaza personalul sanitar ar urma sa fie recalculate, astfel incat sa fie stabilite, printr-un act normativ ulterior, categoriile de personal pentru care suma sporurilor primate poate depasi 30% din salariul de baza, potrivit unui proiect de HG supus dezbatetii de Ministerul Sanatatii, scrie Avocatnet.ro.

Proiectul de HG pentru aprobarea locurilor de munca a categoriilor de personal si a numarului maxim de persoane din sistemul sanitar la care suma sporurilor si a indemnizatiilor individuale poate depasi limita de 30% din salariul de baza se propune stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal si a numarului maxim de persoane pe locuri de munca la care suma sporurilor poate depasi limita de 30% din salariul de baza in conditiile stabilite de legea salarizarii unitare nr. 330/2009.

Legea 330/2009 prevede ca, in cazul personalul platit din fonduri publice, suma sporurilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza sau a indemnizatiilor lunare de incadrare, dupa caz.

Citește și
1 Comentariu
  1. ana spune

    managerii de spitale vor hotari exact pe alte criterii decat cele ortodoxe acordarea de sporuri salariatilor. nu este corect !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata