Hackerii din Rusia, China și Iran îi vizează pe Trump și Biden, spune Microsoft

Hackerii care au legături cu Rusia, China și Iran încearcă să spioneze persoanele și grupurile implicate în alegerile prezidențiale din SUA 2020, spune Microsoft.

Hackerii ruși care au încălcat campania democratică din 2016 sunt din nou implicați, a declarat firma tehnologică.

Microsoft a declarat că este „clar că grupurile de activitate străine și-au intensificat eforturile” care vizează alegerile.

Atât campaniile președintelui Donald Trump, cât și ale campaniilor democratului Joe Biden sunt în viziunea atacatorilor cibernetici.

Hackerii ruși din grupul Strontium au vizat peste 200 de organizații, dintre care multe sunt legate de partidele politice americane – atât republicani, cât și democrați, a declarat Microsoft într-un comunicat.

Aceiași atacatori cibernetici au vizat și partidele politice britanice, a spus Microsoft, fără a specifica care dintre ele.

Strontium este, de asemenea, cunoscut sub numele de Fancy Bear, o unitate de atac cibernetic afiliată serviciilor de informații militare rusești, GRU.

Ce a mai spus Microsoft?

„Similar cu ceea ce am observat în 2016, Strontium lansează campanii pentru a culege acreditările de logare ale oamenilor sau pentru a le compromite conturile, probabil pentru a ajuta la colectarea informațiilor sau la operațiuni de întrerupere”, a declarat Tom Burt, vicepreședinte Microsoft responsabil cu securitatea clienților și încredere.

Compania a declarat că hackerii chinezi au lansat atacuri împotriva persoanelor conectate la campania lui Biden, în timp ce hackerii iranieni au continuat eforturile vizând persoanele asociate campaniei Trump.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata