Handbalul feminin, primul sport de echipă care va reprezenta România la o ediţie FOTE

România va fi reprezentată în premieră la un sport de echipă la întrecerile ediției de vară a FOTE 2015, după ce naționala feminină de handbal a României s-a calificat la competiție olimpică destinată tineretului european ce va fi găzduită la Tbilisi (Georgia) între 26 și 31 iunie, informează COSR.

Este pentru prima data în istoria FOTE, competiție care a debutat la Bruxelles (Belgia) în vara anului 1991, când o echipa românească va participa la întrecerile rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani. Echipa de handbal a României care va face deplasarea la Tblisi va avea in componență 15 sportive născute în anii 1998 și 1999.

”Este o premieră pentru handbalul românesc care ne bucură, iar generația 1998/1999 este talentată și de perspectivă și vom încerca chiar să cucerim o medalie la FOTE”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal (FRH).

România va mai avea reprezentanți la FOTE Tbilisi 2015 la atletism, gimnastică, judo, înot și tenis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata