Haosul depunerii declaraţiilor la Fisc: SAR cere abrogarea OUG 58/2010

Societatea Academică din România (SAR) solicită abrogarea OUG 58/2010 şi a normelor sale de aplicare, precum şi eliberarea din functie a celor care au redactat sau au avizat actul normativ şi normele sale de aplicare.

În ultimele zile a fost hoas la ghişeele Administraţiilor Financiare şi la Casele de Pensii, luate cu asalt de cei care desfăşoară activităţi independente sau sunt plătiţi cu drepturi de autor, scrie Evenimentul Zilei.

SAR a examinat, Ordonanţa de Urgenţă 58/2010, precum şi normele de aplicare ale acesteia şi consideră că există probleme majore de concepţie şi redactare, aşa că aceasta trebuie abrogata neîntârziat.

În formularea actuală, legea creşte nepermis discretia administrativă. Ordonanta se contrazice flagrant cu normele de aplicare, fiind, de fapt, neimplementabila. SAR recomandă contribuabililor să nu depună niciun fel de declaraţii pâna când actul legislativ nu este reemis într-o formă clara şi corectă.

Cei de la SAR mai spun că definiţia activităţilor care pot fi „reconsiderate” ca activităţi dependente (şi pentru care taxele datorate sunt identice cu cele pentru contractele de munca) este confuză şi imposibil de aplicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata