Harghita: Lumânări aprinse în zece localităţi din judeţ, în semn de solidarizare cu persoanele nevoiaşe

În zece localități din județul Harghita au fost aprinse vineri seara, 17 octombrie, lumânări, în cadrul unei acțiuni intitulate ‘Un milion de stele pentru nevoiași’, organizată de Caritas Alba Iulia și în cadrul căreia fiecare persoană a putut dona o sumă de bani pentru ajutorarea celor cu probleme sociale.

În Harghita, acțiunea organizată de Caritas Alba Iulia s-a desfășurat în localitățile Toplița, Miercurea Ciuc, Cârța, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Gheorgheni, Remetea, Ditrău, Joseni și Vlăhița.

La Miercurea Ciuc, în ciuda ploii torențiale, peste o sută de persoane s-au strâns în centrul orașului și au aprins lumânări care au format simbolul crucii, în vreme ce voluntari Caritas au interpretat cântece religioase. ‘Misiunea noastră este de a sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață  demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Acțiunea noastră oferă oportunitatea oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie’, au afirmat organizatorii.

Donațiile oferite în cadrul acestei acțiuni sunt folosite pentru a cumpăra daruri de Crăciun familiilor nevoiașe și vârstnicilor singuri.

Directorul Compartimentului Socio Medial al Caritas Alba Iulia, Peter Gyorgy, a declarat că este al cincilea an când se desfășoară această acțiune, la ediția din acest an lumânările compasiunii fiind aprinse în 45 de localități din țară. ‘Acest eveniment este foarte important, pentru că este Ziua Luptei Mondiale împotriva Sărăciei și am ținut foarte mult să organizăm și la noi, în România, acest eveniment. În 2010 am organizat pentru prima dată în România, iar în acest an organizăm în 45 de localități din toată țară și e foarte important să atragem atenția oamenilor că și în comunitățile noastre sunt persoane care trăiesc sub pragul sărăciei și e foarte important câte o dată să ne oprim și să-i ajutăm ca măcar într-o zi să simtă că cei din comunitate au grijă de ei și se gândesc la ei’, a declarat Peter Gyorgy. Acesta a punctat că numărul celor care se solidarizează cu persoanele nevoiașe este tot mai mare, de la an la an, dar și sumele colectate sunt insuficiente, cei care sunt în nevoie fiind tot mai mulți.

Anul trecut, Caritas Alba Iulia a colectat suma de aproximativ 42.000 lei, din care au fost ajutate persoane nevoiași cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata