Harghita: Minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Cea mai scăzută temperatură din țară s-a înregistrat luni dimineața, 1 decembrie, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 15 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Stația Meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că această valoare s-a consemnat în jurul orei 5.30, după care cerul s-a acoperit de nori și temperatura a crescut puțin, până la minus 13 grade Celsius.

Valoarea de minus 15 grade Celsius este cea mai scăzută înregistrată la nivel național. De data aceasta a fost mai frig decât la Vârful Omu, unde se înregistrează, de asemenea, de obicei, temperaturi foarte scăzute.

Prima zi a lunii decembrie a adus temperaturi scăzute și în alte localități ale județului Harghita, supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie a României.

La Bucin au fost minus 11 grade Celsius, la Joseni s-au consemnat minus 10 grade, la Toplița au fost minus 7 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de minus 33 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata