Harghita: O sută de persoane evacuate, case şi gospodării inundate

O sută de persoane dintr-un sat harghitean au fost evacuate, miercuri seara, 14 iulie, după ce apele le-au distrus sau le-au inundat casele, iar zeci de gospodării din mai multe localităţi au fost afectate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, în comuna Atid, 104 oameni au fost evacuaţi întrucât apele le-au intrat în locuinţe. Un număr de 100 dintre ei au fost cazaţi în sala de sport din sat, iar patru au ales să înnopteze la rude. Au fost distruse două case, cinci au fost afectate, iar 22 au fost inundate.

Tot în comuna Atid, satul Crişeni, două case au fost distruse, 8 locuinţe au fost inundate, două podeţe au fost luate de ape şi un pod a fost distrus. În satul Inlăceni, din aceeaşi comună, două subsoluri au fost inundate şi două podeţe au fost distruse.

Ploile torenţiale, care au dus la creşteri ale apelor pârâurilor şi la formarea de viituri, au făcut prăpăd şi în comuna Avrămeşti, satele Cecheşti, Andreeni, Medişorul Mic, Firtănuş şi Goagiu.

Reprezentanţii ISU spun că în aceste sate 73 de persoane au fost izolate temporar după ce trei poduri au fost rupte de ape. Au mai fost distruse opt podeţe pietonale şi au fost inundate 25 de subsoluri. Zeci de gospodării au rămas fără curent după ce un stâlp electric a fost rupt, iar accesul prin anumite sate se face cu dificultate din cauză că porţiuni din drumurile comune au fost distruse.

O altă localitate afectată este Şimoneşti, unde apa a intrat în 70 de gospodării.

Toată noaptea, pompierii militari, ajutaţi de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Avrămeşti, Atid, Şimoneşti şi Cristuru Secuiesc, au lucrat pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata