Hidroelectrica estimează că centrala Tarniţa-Lăpuşteşti ar putea deveni funcţională în 2017

Hidroelectrica studiază două variante pentru finanţarea construcţiei centralei Tarniţa-Lăpuşteşti şi estimează că în iulie 2017 va funcţiona primul grup al acesteia, au declarat vineri, 27 august, reprezentanţii companiei, într-o conferinţă de presă organizată la Centrala Hidroelectrică Mihăileşti.

„Urmează o analiză a studiului de fezabilitate. Trebuie să se pregătească modelul financiar, modelul veniturilor. Să vedem cât dizlocăm anual, pentru a cunoaşte nivelul dobânzilor. Există două variante de finanţare. Poate fi făcută o companie de proiect formată din Hidroelectrica şi parteneri, într-un pachet de equity.

Cea de a doua variantă este aceea că fiecare vine cu porţia lui de finanţare. În principiu, noi suntem interesaţi să contribuim împreună pentru compania de proiect. Va fi o societate separată şi numai aşa poate funcţiona. Fiind o centrală de 1.000 MW pe intern va fi cea mai mare centrală de interior pe care o vom avea”, a spus directorul general al Hidroelectrica, Mihai David.

Hidroelectrica va avea o orientare clară privind realizarea acestui proiect într-o perioadă de şase luni.

„Avem nevoie de această centrală, pentru că vrem să o folosim şi comercial, nu numai pentru sistem. Vom avea o orientare mult mai clară în şase luni. Consultantul are obligaţia în şase luni să aducă participanţii la proiect. Construcţia ar urma să dureze 4 – 5 ani. Unul din cele patru grupuri va funcţiona în iulie 2017”, a adăugat directorul general adjunct al Hidroelectrica, Traian Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata